Situació de prealerta de l'INUNCAT

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 00:00

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, el Centre de Coordinació Operativa de protecció civil (CECAT) ha posat en marxa el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de prealerta.

Segons les previsions meteorològiques, de cara a aquest migdia, entrarà un front amb probabilitat baixa de superar el llindar d'intensitat (20mm/30min) per la franja de ponent, afectant des de Terres de l'Ebre fins a les comarques del Prepirineu Occidental. Durant aquesta tarda i nit, el front anirà avançant cap al nord-est del territori, afectant les comarques del litoral i interior de Tarragona i Barcelona, augmentant la probabilitat de superar el llindar d'intensitat al prelitoral central. Els xàfecs localment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT en aquest enllaç.

Darrera actualització: 05.04.2019 | 13:28