Barnasants

Barnasants i el concert de cloenda del VIART amb ÈRIC VINAIXA

El Projecte Cultural    

L’any 1996 la cançó d’autor passava pels seus pitjors moments, i més si tenim en compte el paper destacat que va tenir, en les dècades dels anys seixanta i setanta, en la reivindicació de la nostra llengua en particular i la nostra cultura en general, així com en les llibertats. Malgrat aquest context gens favorable, es va plantar la bandera de la resistència amb un petit cicle de nou concerts de cançó, que va tenir com espai i centre operatiu les Cotxeres del Barri de Sants, d’aquí en ve el nom, Barnasants.  

El Projecte cultural Barnasants Cançó d’Autor doncs, va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera en que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta.

Entenem la cançó d’autor com a paraula musicada, cantada, és el missatge, és una cançó que convida a pensar, a reflexionar. És una inversió en qualitat, que transcendeix les dècades sense perdre vigència, la cançó d’autor, com el teatre o el cinema d’autor, és una aposta per la cultura en negreta i subratllat.


Si la cultura, per a qualsevol país, és una inversió estratègica, per nosaltres encara ho ha de ser més.

A dia d’avui la bandera segueix en peu, amb més de 100 concerts arreu dels territoris de parla comuna, produccions pròpies, concerts especials, edició de material discogràfic i literari, Ha esdevingut  la trobada de la cançó d’autor més rellevant del continent, junt al Club Tenco italià.

Com a projecte viu, avança i cimenta les bases de la construcció d’un projecte cultural en xarxa, vinculat al territori i a les persones que, esdevenint còmplices, mantenen viva la flama de la cançó.

Pere Camps, director

Consulta aquí la programació 2023


22 Abril Èric Vinaixa a Sant Llorenç d'Hortons: 

Dissabte 22 d’abril · Sala de Sant Llorenç d’Hortons · 20 h · 10/15 €

Després de la densitat de Caos a mig camí (Picap, 2017), Èric Vinaixa aprofundeix en el seu univers personal i treu un disc, La més bonica història (Picap, 2020). El nom del nou tre- ball i base del nou espectacle deixa entreveure ja una evolució i orientació en les cançons cap a una atmosfera més lluminosa i positiva, amb sonoritats noves, però sense perdre la manera de fer que defineix el seu estil: elegància, arranjaments preciosis- tes, intensitat, unes lletres més humanistes que mai.

Compra la teva entrada pel concert: 
Venta de entradas de "" | BarnaSants Tickets

 

Darrera actualització: 08.03.2023 | 12:19

Imatges