Els 4 Tombs (11 juny)

La festa dels 4 Tombs al Torrent Fondo

El diumenge 11 de juny de 9h a 14h es tornarà a celebrar la festa dels Quatre Tombs al nucli del Torrent Fondo ubicat a Sant Llorenç d’Hortons. 

En la seva 15 a edició,  la festa començarà a les 9 hores amb l’arribada de carruatges i un esmorzar popular (botifarra blanca 150gr, botifarra negra 100gr, 1 tall de cansalada. A les 11:30 hores, s’iniciarà la cercavila dels Quatre Tombs amb el seguici de cavalls i carruatges, i tindrà lloc la tradicional benedicció dels animals per part del mossèn de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Tres. També es podran veure els carruatges abans de la cercavila i una exposició de carros en miniatura.

La Festa, organitzada per  “Malet i els seus amics” juntament amb l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, permetrà veure carruatges històrics com la tartana utilitzada antigament per portar la gent engalanada cap a missa, la diligència que era el missatger de l’època i transportava des de menjar fins a mobles des del municipi a la capital i viceversa. Relacionats amb el món del vi es podran veure diferents carruatges com: el carros bocoi que transportaven botes d’unes 5 càrregues i que antigament era una mesura de capacitat per a vi equivalent a uns 650 litres o els carruatges que transportaven el vi amb pell de boc.

L’alma mater d’aquesta festa, l’Antonio Malet, explica que “aquesta festa, ara de lluïment, antigament era de necessitant doncs el cavall era una peça clau per l’economia familiar i si la bèstia es moria podia significar la ruïna. Era per això que la benedicció dels animals era tant important i els posaven les seves millors gales per Sant Antoni”. El fet però que la festa dels 4 tombs es celebri al Juny lluny del dl 17 de gener és perquè es tracte de l’últim acte dels 3 tombs de la zona i és per això que com a festa final, en compte de 3 tombs al municipi se’n fan 4.

Darrera actualització: 08.06.2023 | 13:56