ViArt (abril)

El ViArt és una fira de caràcter anual que va néixer a Sant Llorenç d’Hortons ara fa 11 anys amb la voluntat de fusionar els vins i els caves ecològics, biodinàmics o naturals amb l’art, i les seves diferents expressions: pintura, música, dansa, gastronomia, etc.

Els cellers participants en aquest esdeveniment tenen com a denominador comú una agricultura que mostra respecte pel medi ambient i una mínima intervenció durant el cicle de la vinya i l’elaboració del vi. Des de la terra, a les vinyes, fins el producte final, el vi. Així, els cellers que són presents al ViArt treballen amb una agricultura basada en la biodiversitat i l’astronomia i tenen un estil de vida que entén que la terra és un organisme viu i receptiu.

El motiu pel qual els cellers i els artesans participants al ViArt comparteixen aquest ADN és pel Terrazel,  un espectacle que caracteritza i simbolitza la manera de ser i pensar de Sant Llorenç d’Hortons: una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i la destrucció que provoca l’home envers ella. El Terrazel es representa cada 10 d’agost al municipi, dia de Sant Llorenç i cor de la Festa Major.

Tot i que la fira només s’emmarca en 1 jornada, la programació d’ activitats és àmplia: tallers creatius per infants, una sessió de tast dels vins participants a la fira, un concurs de pintura ràpida, un espai d’intercanvi de plaques de cava, diferents sessions de teatre i espectacles com concerts, música al carrer o actuacions castelleres.

La programació esmentada és majoritàriament gratuïta (a excepció del tast comentat de vins) i conviu amb les parades dels cellers i dels artesans que són de Km0. El ViArt aposta pels productes de proximitat doncs, els beneficis d’adquirir aquests aliments i/o mercaderies, repercuteixen directament en aspectes socials i mediambientals del territori.

Sigueu tots i totes molt benvinguts al Viart, un espai per gaudir amb els cinc sentits!

 

Darrera actualització: 03.05.2023 | 12:37