El BOE aprova l'accés al bo social de la llum per als autònoms

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 00:00

Us adjuntem el PDF amb el BOE i els models de sol·licitud

El BOE ha publicat aquest dissabte el formulari perquè autònoms afectats per la crisi demanin el bo social elèctric. El Ministeri de Transició Ecològica ha regulat la forma en què els treballadors autònoms que hagin cessat la seva activitat o l'hagin vist reduïda per l'actual crisi de l'coronavirus poden sol·licitar acollir-se a el bo social elèctric per tenir un descompte en la factura de la llum, i ha publicat el model de formulari perquè demanin la seva adhesió a aquest.
L'ordre també publica el model de sol·licitud que els autònoms afectats hauran d'utilitzar per demanar acollir-se a el bo social i la corresponent reducció de l'preu de l'electricitat.
En la sol·licitud, a més de les seves dades personals i familiars, el demandant ha d'acreditar que «té dret a la prestació per cessament total d'activitat professional o per haver vist la seva facturació en el mes anterior a què se sol·licita el bo social reduïda en, a l' almenys, un 75% en relació amb la mitjana de facturació de l'semestre anterior ».
En el cas particular que el treballador autònom hagi hagut de cessar la seva activitat, ha d'aportar per acreditar un certificat expedit per l'Agència Tributària, o el corresponent òrgan competent de la seva comunitat, sobre la base de la declaració de cessament d'activitat declarada per l'interessat.
Us adjuntem PDF amb el número del BOE corresponent.
Darrera actualització: 06.04.2020 | 01:13