El cementiri de Sant Llorenç obrirà tots els dies de les 8.00 h a les 18.00 h

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 00:00

Davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants i la celebració de la castanyada els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, Protecció Civil ha establert una sèrie de recomanacions i mesures de prevenció per gaudir de la festivitat amb seguretat en el marc de la pandèmia per la Covid-19. 

A continuació es detalla la normativa i recomanacions a seguir en la celebració de la Castanyada i en la visita al cementiri municipal, que durant aquests dies restarà obert cada dia de les 8.00 h a les 18.00 h.

Recomanacions en la celebració de la Castanyada

 • No es poden fer festes ni revetlles amb ball, ni botellades que impliquen el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública.
 • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents).
 • Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d'espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s'ha tingut contacte habitual en els últims 14 dies.
 • Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
 • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d'1,5 m
 • No es pot fer l'activitat "truc o tracte", per la qual nens i nenes van disfressats casa per casa demanant llaminadures, i tampoc es poden fer els passatges del terror esporàdics si no es només amb el grup de convivència.
 • Cal recordar que una màscara d'una disfressa no substitueix una mascareta de protecció, que és d'obligat ús en persones majors de 6 anys.
 • Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes o panellets, que hauran de seguir la normativa vigent en protecció de la Covid-19. També es recorda que la venda de menjar i beure ha de ser per emportar i que no es pot consumir en grup a la via pública. Es recomana disposar de senyalització a terra per assegurar la distància d'1,5 m entre el comprador i el venedor i el producte exposat. Es recomana establir també senyalització i vigilar la distància interpersonal a les cues o disposar de mecanismes amb tiquet de torn per evitar-les.
 • Es recorda que per a l'elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estables i seguir les pertinents mesures d'higiene i preparació d'aliments. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l'elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s'han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans.

A banda d'aquestes prescripcions específiques, cal tenir en compte el marc normatiu actual que prohibeix les reunions de més de 6 persones, la prohibició de fumar a la via pública i espais a l'aire lliure si no es pot respectar la distància interpersonal de 2 metres, i l'ús obligat de mascareta.

Recomanacions i horari especial per visitar el cementiri municipal 

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, fins al diumenge 1 de novembre, el cementiri municipal romandrà obert al públic i s'hi podrà accedir sense necessitat de sol·licitar cita prèvia de 8 h a 18 h, sense interrupció. 

Es recomana que les visites comencin els dies anteriors o posteriors a l'1 de novembre per tal que siguin el més espaiades possible i sense aglomeracions, així com evitar en la mesura que es pugui les hores punta.

Durant la visita al cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants, s'han de seguir les següents recomanacions: 

 • Respectar les indicacions sobre l'aforament i la distància interpersonal, seguir les indicacions d'entrades i sortides i els recorreguts indicats circulant per la dreta, i mantenint sempre la distància interpersonal, que serà de 2 metres.
 • És obligatori l'ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n'estiguin exemptes per edat o per motius de salut. 
 • Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d'higiene de mans i distància.
 • En el cas d'utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s'hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d'utilitzar-les.
 • Les persones hauran d'entrar d'una en una als lavabos, excepte les que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant.
 • No es pot menjar ni beure al cementiris.
 • Es recomana, sempre que sigui possible, limitar el temps d'estada i l'ús de bancs i seients.
Darrera actualització: 27.10.2020 | 17:38