Informació aclaratòria sobre els serveis d'atenció primària a Sant Llorenç d'Hortons

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 00:00

El servei que es feia des del CAP de Gelida, amb visita d'infermera per cures i altres, continuarà igual

Degut a les ultimes notícies aparegudes en diversos mitjans i, no sent del tot precises, des de l’Ajuntament volem informar sobre la situació actual del CAP. El CAP de Sant Llorenç estarà tancat fins finals de setembre, data en què es podrien considerar superades les diferents fases de la pandèmia de la COVID 19, així com els diferents torns de vacances dels metges que hi fan les tasques d’atenció primària.
El servei a Sant Llorenç seguirà igual que quan va començar el confinament:

CAP de Masquefa a les tardes
CAP de Gelida als matins
Urgències, situacions puntuals o que requereixin visites domiciliàries, seran ateses des del CAP de Masquefa per disposar de mes personal.
El servei d’atenció que fins ara es feia des del CAP de Gelida, amb la visita d’infermera per cures i altres, continuarà igual.

Des de l'equip de govern, sabem de la preocupació dels ciutadans pel fet del tancament del CAP de Sant Llorenç d'Hortons. També n'és la nostra. Per això, en el seu moment vam ser els primers, tot i no tenir competències directes en aquest àmbit, en transmetre la nostra queixa al Departament de Salut. En aquell moment se'ns va transmetre que la situació de pandèmia feia que s'hagués d'estructurar i centralitzar els metges per poder atendre millor a tota la ciutadania. Així mateix, cal indicar que l'edifici del CAP de Sant Llorenç d'Hortons té deficiències estructurals -no té dutxa, no es pot separar amb zones “neta-bruta” com s'ha hagut de fer per la pandèmia, i d'altres que, obliguen, en la situació d’emergència que estem, a tancar-lo.
Tot i així, l’Ajuntament ha ofert la seva col·laboració per tal de poder solventar-les. La nostra insistència i esforços han estat i seran en obrir el CAP tan aviat com sigui possible.

 

Darrera actualització: 01.06.2020 | 19:08