Sant Llorenç d'Hortons entra demà en Fase 2 de desconfinament

Diumenge, 7 de juny de 2020 a les 00:00

La mobilitat dels convilatans es pot realitzar per Barcelona, donat que formem part sanitàriamet de la Metropolitana Sud

Demà dilluns, 8 de juny, Sant Llorenç d'Hortons entra a la Fase 2 de desconfinament. En primer lloc recordar que la nostra regió sanitària és la Metropolitana Sud, permetent-nos moure'ns per l'àrea de Barcelona
Quines mesures noves estableix la fase 2 de desconfinament?

Trobades amb altres persones, passejos i esport no professional
Trobades amb amistats o familiars en grups de fins a 15 persones de la mateixa regió sanitària, ja sigui per passejar o per fer esport en grup que no impliqui contacte. La restricció d’un quilòmetre per als passejos s’elimina, i els infants ja poden sortir més d’una hora.
Les franges horàries per a infants i per a persones de menys de setanta anys s’eliminen, i podran sortir a passejar i a fer esport durant tot el dia, excepte durant l’horari prioritari per a les persones de més de setanta anys, que mantenen la franja horària que hi havia fins ara, de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores.
Pel que fa als desplaçaments, si bé es permet moure’s per tota la regió sanitària, es recomana fer-ho només en cas que sigui imprescindible.

Obertura de bars i restaurants
Bars i restaurants mantenen les restriccions de les terrasses que es van establir en la fase 1, es poden obrir amb el 50% de l’aforament. La fase 2 permet també l’obertura de l’interior del local, amb un aforament màxim del 40%. Es prohibeix, però, el consum a la barra, i només es permetrà consumir a les taules, preferentment amb reserva.
Els usuaris i les usuàries poden encarregar menjar i beguda per emportar al mateix establiment, i es permet l’autoservei només en cas que es disposi de pantalla de protecció i plats individuals o monodosi.

Platges
Les platges estaran obertes sense limitacions horàries, i s’hi podrà accedir per fer esport, per prendre el sol i per al bany recreatiu, respectant sempre la distància mínima de 2 metres. Els serveis de salvament, socorrisme i informació obriran de 10.30 a 19.30 hores.
Les dutxes i els rentapeus de la platja que es troben a l’aire lliure es poden utilitzar de manera individual, i cada platja tindrà un lavabo obert.

Establiments i centres comercials
Els establiments comercials ja poden obrir independentment de la superfície que tinguin. S’apliquen restriccions pel que fa a l’aforament màxim, que ha de ser del 40%, han d’establir un horari d’atenció prioritari per a les persones de més de 65 anys i facilitar un sistema de recollida a l’establiment de productes comprats de forma telemàtica.
En aquesta fase, els centres comercials poden obrir, limitant l’aforament al 30% a les zones comunes i al 40% als establiments. Les zones comunes són només per desplaçar-se, i les àrees de descans i recreatives estan tancades.

Vetlles i cerimònies de comiat
Les mesures per a les vetlles i enterraments es flexibilitzen. Les vetlles es poden fer amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i de 15 persones en espais tancats, i no és necessari que convisquin. Als enterraments hi podran assistir 25 persones, a més de la persona que oficia el funeral.
Disposeu de més informació al cartell adjunt.

 

Darrera actualització: 07.06.2020 | 22:27