Terrazel (10 agost)

https://www.terrazel.cat/

Com cada any, el dia 10 d’agost se celebra l’espectacle protagonista de la Festa Major de Sant Llorenç d’Hortons: EL TERRAZEL.

L’espectacle, representat i creat per un grup de veïns del poble, és una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i la destrucció que provoca l’home envers ella (contaminació, construcció massiva, etc..).

La representació s’inicia amb el ball de la Mare Terra i el Sol (els gegants de Sant Llorenç). Posteriorment, s’hi afegeixen els follets i les al·legories dels paisatges de Sant Llorenç. La plàcida dansa queda interrompuda per la irrupció dels Llefres, que juntament amb el Llengot, drac de les mil xemeneies, representen la força del mal, i ho empastifen tot de fum i contaminació. Els Llambrants, o el que és el mateix, la força del bé, juntament amb un personatge màgic, l’Unicorn,surten a defensar la terra. La lluita finalitza amb el triomf de la terra i la natura.

El toc d’humor el dóna el Buscarrons, que cínicament convida als veïns dels municipi a contaminar, embrutar i malmetre el nostre entorn.

La Festa Espectacle d’ El Terrazel és una festa de carrer amb bestiari, gegants, cap-grossos, música i foc, que convida any rere any a la reflexió i converteix la nit del 10 d’agost en una nit màgica.

Això és, i això vol ser el Terrazel: estimació, amor i zel per la terra.

Si voleu més informació del Terrazel , teniu al vostre abast el seu web, el Facebook i a l'Instagram. Cliqueu en els enllaços corresponents:

INSTAGRAM

FACEBOOK

#TERRAZEL

Darrera actualització: 20.03.2023 | 13:13