Trobada Gegantera (30 juliol)

La trobada de colles de gegants d'arreu de Catalunya que es fa a Sant Llorenç d'Hortons i que organitzada la colla gegantera del Terrazel és patrimoni immaterial:

S'acostuma a fer el darrer cap de setmana de juliol, com a cita prèvia a la Festa Major, del 10 d'agost. Excepcionalment i per motius diversos es pot realitzar pel maig, com l'any 2012, que es va fer pel 20 de maig. Geganters, grallers i tabalers de diversos municipis es reuneixen per regalar-nos, a grans i petits, una activitat cultural plena de música, ball i alegria. Els nostres gegants, el Sol i la Mare Terra, juntament amb la resta d’elements del Terrazel que són un símbol identificatiu de la cultura i les tradicions del nostre poble, hi participen.

Es comença a les 9'30 hores amb la recepció de les colles participants a les que se'ls ofereix un bon esmorzar per agafar forces. A les 10'30 es fa la plantada dels gegants a la Plaça Europa i a les 11'30 es comença el cercavila des del carrer Major, Pàmpol, carrer de la Generalitat i novament a la Plaça Europa; on es fa la ballada final i el lliurement de records.

També s'aprofita per fer una trobada per l'intercanvi de plaques de cava, en el pavelló poliesportiu.

Es va començar l'any 1998 i s'ha anat repetint ininterrompudament des de llavors, arribant l'any 2013 a la XV ª edició. Està organitzada per la colla de geganters del Terrazel i patrocinada per l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons

Darrera actualització: 05.07.2022 | 14:10