Vins el Cep

Arrels centenàries

Can Llopart de les Alzines, una finca que data de l’any 1499 i envoltada de les vinyes d’on prové el nostre raïm, va ser el lloc escollit per construir el celler de Vins El Cep. Les famílies Carreras, Esteve, Masana i Parera, ja havíem establert vincles en el passat, més enllà del veïnatge i l’amistat. Totes comptàvem amb una experiència centenària en l’agricultura i en la tradició de fer vi a les nostres masies.

El 1980 iniciem un projecte en comú per elaborar vins i caves que representin la identitat dels nostres terrers. A dia d’avui, aquests terrers es conreen seguint els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica, on la terra, les plantes, els animals i l’home treballen conjuntament per tal de millorar i preservar l’equilibri natural de l’ecosistema.

4 famílies , 4 heretats

CAN PRATS | FAMÍLIA CARRERAS

Can Prats està situada a Sant Llorenç d’Hortons i data del 1393, però qui dóna nom a la finca i a la masia és en Joan Prats, el 1568. Després de moltes generacions, en Josep Carreras n’és el propietari i un dels fundadors de Vins El Cep. Actualment, la seva filla Pilar és qui n’ha agafat el relleu i treballa les vinyes.

CAN SIMON | FAMÍLIA ESTEVE

Qui dóna nom a aquesta masia fundada el 1501 és Jaume Simon, el 1673. Una gran part de les vinyes de la família Esteve estan ubicades a Can Simon, situada a Sant Llorenç d’Hortons, però també a Can Farraguet i a Can Prats. Josep Esteve, també fundador de Vins El Cep, va donar continuïtat al llegat de les vinyes però també el va fer créixer.

Maite Esteve, la seva filla, és qui actualment dirigeix el celler.

CAN CASTANY | FAMÍLIA MASANA

Situada al terme de Gelida, va ser fundada el 1448 però va ser el 1513 quan Felip Castany li dóna el nom. A dia d’avui és propietat de la família Masana i té una de les vinyes més velles del municipi. En Gil Masana, un dels fundadors de Vins el Cep va dedicar la seva vida al conreu i la cura d’aquestes terres amb passió i la saviesa que donen els anys.

Avui, la Mercè i la Montse, les seves dues filles, mantenen viu el seu llegat.

CAN MIQUEL DE LES PLANES | FAMÍLIA PARERA

La masia de Can Miquel de les Planes, situada a Gelida, va ser fundada el 1513 per Joan Miquel de les Planes. Més de vint generacions després, en Pere Parera n’és el propietari, seguint l’estela del seu avi i el seu pare. Fundador de Vins El Cep, sempre ha estat un agricultor dedicat a les seves terres i pioner en agricultura biodinàmica al Penedès.

Activitats enoturístiques: https://vinselcep.com/enoturisme/

  • VISITA VINS EL CEP

  • BRUNCH AL CELLER

  • MARIDATGE 5 FORMATGES

  • 5 XAREL.LOS

  • YOGA I TAST ENTRE VINYES

  • EXPERIÈNCIES A MIDA

 

Can Llopart de les Alzines, s/n - 08770 Sant Sadurní d’Anoia - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: (+34) 938 91 23 53
Adreça electrònica: comercial@vinselcep.com
Lloc web: vinselcep.com
Darrera actualització: 25.11.2022 | 13:19