En marxa la fase de validació de les propostes presentades als Pressupostos Participatius

Dimecres, 4 de de maig de 2022 a les 00:00

Les 15 propostes lliurades seran revisades pels serveis tècnics municipals, i es descartaran aquells projectes que no compleixin els criteris establerts en les bases dels pressupostos participatius

Després que el diumenge 1 de maig es donés per finalitzada la fase de presentació de propostes als Pressupostos Participatius 2022 de Sant Llorenç d’Hortons, ara hi ha en marxa la fase de validació dels projectes presentats -la número 3, i que durarà fins el 26 de juny-. En aquest punt del procés, les 15 propostes que s’han lliurat seran revisades pels serveis tècnics municipals, que seran els encarregats de descartarar aquells projectes que no compleixin els criteris establerts en les bases dels pressupostos participatius.

Els Pressupostos Participatius 2022

La primera fase dels Pressupostos Participatius va començar el dilluns 14 de març, i es tracta d’una iniciativa que el consistori ha posat en marxa per primera vegada a la història del municipi i que permetrà a la ciutadania decidir com gastar una part del pressupost públic, que en aquest cas correspon a 15.000 euros, IVA inclòs.

Aquesta primera fase, la d’impuls i difusió, consistia en la creació d’un grup de treball format de manera mixta per representants de la ciutadania i dels partits amb representació a l’Ajuntament.  Des de dilluns 4 d’abril i fins l’1 de maig va estar en marxa la fase de presentació de les propostes, on la participació estava oberta a qualsevol persona, entitat o empresa ubicada al municipi que presentés durant el període de selecció un projecte que suposés un benefici col·lectiu per al poble.

La fase 4 -del 27 de juny al 3 de juliol- és la que fa referència a la publicació de les propostes, que es podran consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i també estaran disponibles en un dossier en paper a les Oficines d’Atenció Ciutadana del consistori. La ciutadania haurà de votar la seva proposta preferida, i se’n podran seleccionar un màxim de tres.

La votació dels projectes correspon a la fase 5, i podran fer-ho, presencial o telemàticament, tots els majors de 16 anys i que s’hagin empadronat a Sant Llorenç d’Hortons abans de l’1 de gener de 2022. Tindrà lloc del 4 al 17 de juliol. Posteriorment arribaran els resultats de la votació i l’execució de les propostes, a la fase 6. Els resultats es comunicaran a la ciutadania mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i les seves xarxes socials. En aquest moment, es crearà un grup de seguiment -format pel grup de treball que es constitueix a l’inici del procés més els proposants dels projectes definitivament escollits, si així ho volen- que haurà de donar compte, periòdicament, de l’execució del projecte escollit per la ciutadania fins a la seva finalització.

La darrera fase, la setena, és la de valoració del procés, on es realitzarà una avaluació del procés dels Pressupostos Participatius i de cadascuna de les seves fases amb l’objectiu d’establir què ha funcionat i què es pot millorar de cara a properes convocatòries. En aquesta fase hi participarà l’equip tècnic i una representació de l’equip polític i de la ciutadania.

Darrera actualització: 02.05.2022 | 22:36