Informació sobre els Pressupostos participatius 2022

Pressupostos Participatius de Sant Llorenç d’Hortons

Els Pressupostos Participatius 2022

La primera fase dels Pressupostos Participatius va començar el dilluns 14 de març, i es tracta d’una iniciativa que el consistori ha posat en marxa per primera vegada a la història del municipi i que permetrà a la ciutadania decidir com gastar una part del pressupost públic, que en aquest cas correspon a 15.000 euros, IVA inclòs.

Aquesta primera fase, la d’impuls i difusió, consistia en la creació d’un grup de treball format de manera mixta per representants de la ciutadania i dels partits amb representació a l’Ajuntament.  Des de dilluns 4 d’abril i fins l’1 de maig va estar en marxa la fase de presentació de les propostes, on la participació estava oberta a qualsevol persona, entitat o empresa ubicada al municipi que presentés durant el període de selecció un projecte que suposés un benefici col·lectiu per al poble.

Seguidament, es va obrir la fase de validació de les propostes, en la que els serveis tècnics municipals van revisar les 15 propostes presentades, i van descartar aquells projectes que no complien els criteris establerts en les bases dels pressupostos participatius. El 27 de juny va començar la fase 4, la de publicació dels projectes presentats, que va durar fins el 3 de juliol, i actualment està en marxa la fase de votació dels projectes.

Posteriorment arribaran els resultats de la votació i l’execució de les propostes, a la fase 6. Els resultats es comunicaran a la ciutadania mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i les seves xarxes socials. En aquest moment, es crearà un grup de seguiment -format pel grup de treball que es constitueix a l’inici del procés més els proposants dels projectes definitivament escollits, si així ho volen- que haurà de donar compte, periòdicament, de l’execució del projecte escollit per la ciutadania fins a la seva finalització.

La darrera fase, la setena, és la de valoració del procés, on es realitzarà una avaluació del procés dels Pressupostos Participatius i de cadascuna de les seves fases amb l’objectiu d’establir què ha funcionat i què es pot millorar de cara a properes convocatòries. En aquesta fase hi participarà l’equip tècnic i una representació de l’equip polític i de la ciutadania.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç: https://participa.ajhortons.cat

Darrera actualització: 05.07.2022 | 16:45
Darrera actualització: 05.07.2022 | 16:45