Ajudes i bonificacions

Habitage (cedit pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès)

Calculadora de vulnerabilitat moratòries de lloguer - Consell Comarcal

A la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal es poden trobar, dins l’apartat Destaquem/Covid 19 i actualitzades dia a dia, les informacions d’interès en matèria d’Habitatge, els models de sol·licitud de les diferents moratòries i, com a novetat, un simulador on line per calcular si les persones i famílies compleixen els requisits per accedir a les moratòries per al pagament del lloguer establertes per l’Estat. Aquest simulador ha estat elaborat conjuntament amb el Servei d’Informàtica del Consell Comarcal i és accessible des de qualsevol dispositiu. Introduint les dades d’ingressos i despeses de cada llar, s’obté una resposta immediata sobre si es pot o no sol·licitar aquesta moratòria.

D’altra banda, els propietaris d’habitatges que es plantegin llogar el seu habitatge poden consultar també al Servei Comarcal d’Habitatge com fer els tràmits i les condicions contractuals del lloguer. O bé, si hagin tingut o pensen que tindran algun impagament per part dels seus llogaters, poden consultar el seu cas, per telèfon o per correu eletrònic, sense cap compromís.

Informació proporcionada pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès

 

Cànon Aigua

Tota la informació relacionada amb el cànon de l'aigua, en aquest enllaç.

Impostos, taxes i preus públics

Mesures preses per l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons per intentar mitigar la pressió econòmica que moltes llars viuen aquests dies.

- Preguntes freqüents en relació a la tramitació dels procediments administratius i la suspensió de termes i terminis derivats de la disposició addicional tercera del Reial
Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19.

Factura elèctrica

Bo social de la llum per als autònoms.

Ajudes autònoms

Ajuts a les persones físiques que siguin treballadores autònomes, en situació d’alta a la Seguretat Social, amb domicili fiscal i lloc de treball a Catalunya i que treballin en activitats de les quals s’ha decretat el tancament obligatori.

Ja es pot demanar l'ajuda i el termini per a la presentació de sol·licituds és fins el 2 de maig de 2020. El formulari de sol·licitud està disponible al portal de Tràmits de la Generalitat (http://tramits.gencat.cat) i al portal corporatiu de tramitació Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat).

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/383442/treball-afers-socials-families-destinara-75-m-euros-ajut-al-treballadors-autonoms-afectats-economicament-pel-coronavirus 

Informació facilitada per Enoturisme Penedès

Ajudes sector turístic

Allotjaments, guies turístics i empreses de serveis turístics (pendents de confirmació si els celler també poden sol·licitar-la) perquè  estigueu alerta, ja que en el moment que es puguin presentar les sol·licituds aniran per ordre d'arribada perquè també és una ajuda de recursos limitats.   http://empresa.gencat.cat/ca/treb_actualitat/nota-premsa/?id=384289 

El tràmit està previst que obrin a finals d'aquesta setmana o principi de la següent. Les empreses i professionals que sol·licitin aquest ajut han d’acreditar estar donats d'alta al Registre Turístic de Catalunya (en el cas que tinguin l’obligació de ser-hi) i degudament legalitzats com a mínim, des del 15 de març de 2019, un any abans des de l'inici del confinament decretat per a la present crisi de la COVID-19. A més, caldrà que mantinguin l’activitat com a mínim per a un període d'un any des de l’atorgament de l'ajut.

Informació facilitada per Enoturisme Penedès

Servei de contacte d’empreses de transports per a ens locals i empreses comercials

El CCAM posa en marxa un servei de contacte d’empreses de transports per a ens locals i empreses comercials

Servei de contacte amb empreses de transports. Davant de l’actual situació de confinament deguda a l’estat d’alarma pel Covid-19, cada cop sou més les empreses de comerç, parades de mercats, associacions de comerciants o administracions públiques interessades a fer repartiment a domicili o bé a realitzar altres tipus d’aprovisionament. Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) volem ajudar-vos a trobar transport per aquests productes. 
Com funciona el servei?  
Molt senzill. Només cal que detalleu les vostres necessitats emplenant el formulari d’aquest enllaç. En el menor marge de temps possible, professionals del clúster Catalonia Logistics contactaran amb vosaltres per ajudar-vos a identificar les empreses de transports que més s’ajustin a les vostres necessitats. 

Informació facilitada per Enoturisme Penedès

Ajuts menjador

L’Ajuntament de Sant Llorenç lliura les targetes moneder per als alumnes amb ajut menjador.

El Consell Comarcal novament recarrega les targetes moneder, actualitzat en data 20 d'abril.

 

Consum

Espai de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona amb informació de l’àmbit del consum relativa a l’estat d’alerta per la crisis de la COVID-19. +informació

Darrera actualització: 28.04.2020 | 16:24
Darrera actualització: 28.04.2020 | 16:24