Mercat setmanal - dimecres

Actualment el mercat setmanal és els dimecres a la Plaça Marimon Llança

A Sant Llorenç d'Hortons sí hi ha mercat, és dimecres de 9:00h a 13:30h!

COMPRA DE PROXIMITAT:

Sentim a parlar molt de compra de proximitat i comerç local. Però quins són realment els seus beneficis? Com ens pot ajudar, com a societat, apostar per un consum de proximitat?

Els productes de KM0 són aquells que s’ha produït a 100 quilòmetres o menys del lloc on s’estan comercialitzant. 

Cada vegada ens arriben més productes d’arreu, cosa que afavoreix a que hi hagi més varietat de productes i que puguem gaudir de certs productes en èpoques de l’any poc habituals. Això, però, ve amb certes conseqüències que no sempre son bones. És per això, que avui et portem 5 motius per apostar per la compra de proximitat.

  • Contribuiràs en reduir les emissions de CO2: Molts productes que no són de proximitat són importats d’altres països. Això significa que perquè ens arribin aquí han hagut de fer un llarg recorregut, molts cops en avió, fomentant així les emissions de CO2.
  • Compraràs productes de temporada: La producció local és sinònim de productes de temporada. Productes frescos, amb totes les seves propietats intactes i que no han estat sotmesos a processos llargs per poder arribar fins a la teva taula.
  • Coneixeràs l’origen dels productes: Quan compres local, a una parada del mercat o a una botiga de tota la vida, tens l’oportunitat de conèixer més a fons d’on venen els productes. El o la paradista et podran informar on un producte ha estat collit o, fins i tot, saber com els animals d’una granja han estat criats.
  • Tindràs un tracte proper amb qui t’ho ven: El tracte de tu a tu amb qui et ven els productes és una de les joies del comerç local. Aquest vincle et permetrà tenir consells sobre els productes o sobre com cuinar-los, el que farà que l’experiència de compra encara sigui molt millor.
  • Enfortiràs el teixit econòmic local: Estaràs donant feina a productors i parades o botigues de proximitat, enfortint així el teixit econòmic local

 


Ocupació i promoció econòmica:

Si esteu interessats en muntar una parada, podeu passar per l'Ajuntament per demanar més informació o trucar al 93 771 60 00.


Sempre informat:  @ stllhortons   #mercatsllh

                              

 

Darrera actualització: 31.05.2023 | 18:04
Darrera actualització: 31.05.2023 | 18:04