Censa el teu animal

Censar el teu animal de companyia és un acte de responsabilitat

 

Els ajuntaments, tenen l'obligació de portar un cens municipal d'animals de companyia (gossos, gats i fures). Els propietaris els han de censar a l'ajuntament on resideix habitualment l'animal. Així, en cas de pèrdua es pot localitzar ràpidament als propietaris.

Quan s'ha de censar el teu animal de companyia? Tres mesos des del naixement de l'animal o trenta dies des de la data d'adquisició, si hi ha un canvi de residència, per la mort de l'animal o la modificació d'altres dades incloses en el cens. Prèviament a la inscripció en el cens, l'animal ha d'haver estat identificat amb microxip per un veterinari.

El 2011 la Generalitat de Catalunya va posar en marxa l'eina del Registre general d'animals de companyia, l'aplicació informàtica ANICOM, destinada als ajuntaments perquè hi censin els seus animals de companyia directament.

El tràmit per censar la vostra mascota ara ja el podeu fer telemàticament des del web de l'ajuntament o podeu anar a l'Ajuntament en horari d'atenció al públic i emplenar un document que se us facilitarà. Aquest tràmit és gratuït en el nostre municipi.

 "A partir del 1 de març, els animals de companyia que es censin rebran un obsequi" (Unitats limitades fins a fi d’existències)

 

Darrera actualització: 29.02.2024 | 13:26
Darrera actualització: 29.02.2024 | 13:26