Que fer si he trobat un animal de companyia perdut.

Animals perduts

Que fer si he trobat un animal de companyia perdut.

 

Si heu trobat un animal de companyia (gos, gat o fura), heu de contactar amb l’ajuntament del municipi on l’heu trobat, que és el competent per recollir els animals perduts o abandonats.

Si disposeu d’un lector de microxips, en primer lloc heu d’introduir el número de microxip - que són 15 dígits - a la base de dades europea Europetnet, la qual mostrarà en quina base de dades està inscrit l’animal. A continuació us heu de posar en contacte amb els gestors de la base de dades per obtenir les dades de la persona propietària.

En cas que Europetnet us dirigeixi a l’aplicació ANICOM, a la consulta oberta que hi ha a continuació, podeu introduir el número de microxip i us retornarà el nom i telèfon de la persona propietària. En cas que Europetnet us dirigeixi a ANICOM i en la consulta s'indiqui "no s’ha trobat cap resultat", poseu-vos en contacte amb l’ajuntament on heu trobat l’animal.

 

 

Que fer si he perdut el meu animal de companyia.

 

Si has perdut un animal de companyia, has d’avisar a l’ajuntament on resideix l’animal i a la base de dades on estigui inscrit el teu animal per indicar-ne la pèrdua.

A Catalunya existeixen dues bases de dades:

  • ANICOM  93 304 67 00 (7.30-15 h dilluns a divendres), anicom.tes@gencat.cat o 93 561 70 00 (24/7 fora de l’horari d’oficina) – Base de dades del Registre general d’Animals de Companyia
  • AIAC 93 418 92 94 (24/7) – Base de dades del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya

 

Darrera actualització: 31.01.2024 | 17:34
Darrera actualització: 31.01.2024 | 17:34