L’escola Pau Casals participa aquest any en el projecte: “ Aprèn, participa i dona” del Banc de Sang i Teixits

Dimarts, 5 de novembre de 2019 a les 00:00

Aquest curs, per primer cop, els alumnes de l’escola participaran en el projecte educatiu, amb la finalitat d’animar al seu entorn a que doni sang.

L’Aprenentatge i Servei és un projecte educatiu amb una utilitat social. Combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual els participants es formen sobre necessitats del seu entorn per millorar-les, com és el cas de la donació de sang.

Aquest curs, per primera vegada al municipi, els alumnes de l’escola Pau Casals, participaran en el projecte educatiu, amb la finalitat d’animar al seu entorn a que doni sang.

El dimarts 1 d’octubre els alumnes de l’escola Pau Casals, van rebre la visita d’un formador del Banc de Sang i Teixits que els va parlar de la sang, els seus components, què en fem d'aquesta sang, quin és el procés de donació, com es fracciona al laboratori, qui son els possibles donants als que poden conscienciar, quin és el missatge que han de transmetre, com s'ha de transmetre, quins són els suports "publicitaris" dels quals disposen (flyers, cartells, pancartes...)

Després de la formació, els alumnes disposen d’un temps per crear els materials que creguin els poden ajudar a animar als majors d’edat a donar sang. Aquests poden ser des d’un eslògan i un logotip per generar cartells i fullets, fins a vídeos, cartes, missatges per les xarxes socials de l’escola, contacte amb els mitjans de comunicació del municipi i amb l’ajuntament i fins i tot un petit detallet per regalar als donants i agrair-los el seu gest altruista.

L’objectiu final serà l’organització d’ una campanya de donació de sang el dilluns 16 de desembre de 15 a 19 hores al mateix centre educatiu, amb el suport, dels professionals del banc de sang. Els alumnes podran gaudir de l’experiència

d’atendre a totes aquelles persones que s’acostin a donar sang, veure com la gent dona, i prendre consciencia de la importància de donar sang.

Amb el Projecte es vol conscienciar als petits que cal donar per poder aconseguir les 1000 donacions que es necessiten cada dia a Catalunya. A més es fomenta el treball en equip i les habilitats socials.

Darrera actualització: 08.11.2019 | 13:13