Taller: Entrenament de totes les funcions cognitives - Dijous tarda

Activitat per majors de 60 anys al Casal

Exercicis d’estimulació cognitiva per a majors

L’estimulació cognitiva és essencial per prevenir el deteriorament cognitiu que podem patir amb l’edat. Per això, creiem molt important que coneguis alguns exercicis d’estimulació cognitiva que podràs posar en pràctica. Donarem resposta a certes preguntes sobre la importància de l’estimulació cognitiva per activar el nostre cervell i millorar les nostres funcions.

 • En l’activitat d’entrenament de totes les funcions cognitives es faran xerrades divulgatives sobre la comunicació, espiritualitat, les emocions, el dolor, la soledat i també per prevenir caigudes al domicili, entre d’altres.
 • Durant l’any es faran sortides culturals.
 • Aquesta activitat es realitzarà els dijous al Casal.
  • Grup1 = Nivell alt: de 17h a 18h
  • Grup 2 = Nivell mitjà: de 18:15h a 19:15h
  • Grup 3 = Nou grup des de finals d'octubre 15:45 a 16:45h
 • Et pots demanar més informació trucant al 697655176 o escriure un correu a stlloregandynamic@gmail.com   
 • Les inscripcions es poden fer presencialment al Casal fins el 27 de setembre. A data 19 d'octubre es tanquen els grups amb 15 participants a cada grup. 

Què és l’estimulació cognitiva?

Quan parlem d’estimulació cognitiva ens referim al grup d’accions que ajuden a millorar o mantenir les funcions del nostre cervell. D’aquesta manera, fent exercici mental, es manté activa l’àrea cognitiva.

Hem de tenir en compte que no només ens hem de mantenir actius físicament, sinó també de forma mental.

Per a això, hem d’entrenar i millorar una sèrie de funcions cognitives. Algunes d’elles són:

 • Memòria. És l’encarregada d’emmagatzemar i recuperar informació. Per tant, gràcies a la memòria som capaços de recordar emocions, experiències, coneixement, persones, objectes, etc.
 • Orientació. Aquesta és una altra de les funcions que es poden millorar gràcies a l’estimulació cognitiva. Amb l’orientació, som capaços de ser conscients de nosaltres mateixos, de saber on som i en quin moment. Amb la qual cosa, podem saber la nostra edat, l’any en què vivim o on anem.
 • Atenció. Aquesta funció ens ajuda a dirigir la nostra atenció a una tasca concreta deixant de banda a altres estímuls que puguin distreure.
 • Llenguatge. Quan ens referim a llenguatge incloem l’expressió, la comprensió, la fluïdesa o la capacitat de nomenar, entre altres coses.
 • Funcions executives. Aquest tipus de funcions són activitats complexes que ens permeten organitzar, planificar o revisar. Per exemple, parlem del raonament, la flexibilitat o la presa de decisions

Per què són importants els exercicis d’estimulació cognitiva per a majors?

Els exercicis d’estimulació cognitiva per a majors, que et proposarem més endavant, són importants per poder mantenir i millorar les nostres capacitats mentals. Bàsicament, aquests exercicis tenen un objectiu principal: entrenar el cervell per prevenir problemes en el futur.

També, podran utilitzar aquests exercicis persones que pateixin algun deteriorament cognitiu lleu o alguna demència. En aquests casos, haurem de tenir en compte amb què capacitats compta la persona per poder adaptar els exercicis.

Aquesta estimulació cognitiva el que busca és alentir aquest deteriorament, millorar l’autoestima de la gent gran i impedir la desconnexió amb l’entorn.

El Casal Carrer - Diputació 27 - 08791 Sant Llorenç d'Hortons - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Cèlia
Telèfon: 937717061
Telèfon: 697 655 176
Adreça electrònica: santlloregrandynamic@gmail.com
Horari:  
Dijous de 17 a 18:30 hores.
Darrera actualització: 28.10.2022 | 08:50

Imatges