XVI Aplec Sardanista 2023

Patrimoni immaterial del poble de Sant LLorenç d'Hortons - Aplec Sardanista:

Un any més tenim el goig de celebrar l’Aplec Sardanista de Sant Llorenç d’Hortons, un acte cultural declarat patrimoni immaterial del nostre municipi que ha comptat fins enguany amb el grup de sardanes Petúnies i Gladiols com el seu principal impulsor. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, prenem el seu relleu tot agraint la gran tasca realitzada. Amb respecte i il·lusió entomem aquest repte per posar la sardana i la música de cobla en un lloc distingit dins la família de la cultura popular del nostre municipi.

Molt bon aplec a tothom,
Ajuntament Sant Llorenç d’Hortons
Regidoria de Cultura

PROGRAMA D’ACTES
Plaça U d’octubre

  • Tarda a les 6: Sardanes. Concurs de colles improvisades (Sardana núm. 14)
  • Vespre, a les 9: Sopar de germanor
  • Nit, a 2/4 d’11: Sardanes

COBLES:

La Flama de Farners i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

La Flama de Farners és una formació́ polivalent, de qualitat, professional, jove i oberta a tota classe de projectes musicals. La versatilitat musical dels seus components provoca que puguin combinar tradició i innovació musical amb total naturalesa. La cobla està dirigida pel reconegut músic de tenora Jordi Molina.

La cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona va ser fundada a Barcelona el 1983 i té el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona” atorgat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat des del 1997. Conrea tots els àmbits del repertori propi de la cobla, si bé des de la seva fundació ha manifestat la voluntat ferma d’atendre específicament la música de concert, amb la programació reiterada d’obres de referència, obres oblidades i música de nova creació. La direcció d’aquesta cobla està encapçalada per Marcel Sabaté.

Antecedents de l’Aplec Sardanista de Sant Llorenç d’Hortons

El primer aplec sardanista que es va organitzar a Sant Llorenç d'Hortons es va celebrar el 17 de juny de l'any 2006 i s'ha anat organitzant ininterrompudament al llarg dels darrers anys de la mà del grup sardanista Petúnies i Gladiols. Aquest aplec, a més, està catalogat en el Mapa de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.
Cada any s’organitza l’aplec en el nostre municipi coincidint amb el cap de setmana del dia Universal de la Sardana, el 18 de juny. A més, durant l’aplec també se celebra un sopar de germanor que consta de mongetes amb botifarra i que és molt esperat pels assistents. 

Sopar de germanor (en cas de pluja, al Poliesportiu)
Constarà de mongetes amb botifarra, amanida, postres, pa, vi, aigua i cafè.

  • Preu: 13,00 per persona (Preu fins el 14 de juny)
  • Preu: 14,50 per persona si es reserva del 15 al 17 de juny

Reserva sopar:

  • Presencialment: Anar directament a Restaurant Casa Font de l’Alzina i reservar i pagar allà: Carrer Mestre Cugat, 17, 08791 Sant Llorenç d'Hortons Tel: 937 71 61 73
  • Telemàticament: Es podrà fer Bizum 696406359 (posar número de persones i el concepte "Aplec SLLH)

Us adjuntem l'enllaç que permet veure el menú, accedir a les formes de pagament i confirmar el registre per WhatsApp
ENLLAÇ: http://qr.link/JLyvRM
Hi ha de temps per reservar finns al 14 de juny inclòs.

Darrera actualització: 07.06.2023 | 12:59
Darrera actualització: 07.06.2023 | 12:59